Miért szexi a matek?

Aki az oldalnak nem csak a blog részét olvasgatja, hanem időnként a „Videók”-ra is rákattint, észrevehette, hogy valószínűségszámításról szóló videók nagy része enyhén erotikusnak nevezhető. Erotikus, még hozzá azért, mert vonzó nőket vouyerista módon ábrázol (vouyerizmus amikor a nézésen van a hangsúly, és embereket tárgyként kezelve pusztán egy kellékként ábrázol).

Nos, még mielőtt valaki a nők ilyen fokú megjelenítéséért elkezdene zaklatni. Leírom, hogy miért van így.

Valószínűségszámítás ~ Szerencsejáték
Mint tudjuk a valószínűségszámítás és a szerencsejáték egymástól elválaszthatatlan. Hiszen miért is érné meg a kaszinóknak, a lottózoknak, a különböző versenysportoknak, és minden egyébnek ami a nyereményt a “szerencsétől” nagyban függő változóként kezeli? – Mert ismerik a számokat, és tudják, hogy a nagyszámok törvénye alapján végül mindig a ház viszi a legnagyobb “nyereményt”. A szerencsejáték, a csillogás, pedig együttjár a látvánnyal.

Vicces
A matekkal foglalkozókat sokszor unalmas, fárasztó, és kicsit magának való embereknek szokták beállítani. Nem véletlen, hogy a matek az egyik legnehezebbnek mondott, és legunalmasabbnak bélyegzett valami, amit csak el lehet képzelni. Egykor én is, mint mindenki más is, utáltam a matekot.
Így a nők látványa, ezt kívánja oldani az olyan embereknél, akikben a matek létezése is öngyilkossággal kapcsolatos gondolatokat vált ki. Hiszen gondoljunk csak bele:
A matek antiszociális <—> A matek szexi, és teli van jó nőkkel
Erős ellentét, amik valamilyen szinten kioltják egymást.

Figyelemfelkeltő
A videók kezdőképein megjelenő szokatlan látvány, a címmel összehasonlítva (vagy néha nélküle is), felhívja az emberek figyelmét, és néha olyan ember is rákattint, akit alapvetően a matek még csak nem is érdekel. Így néha-néha az is megesik, hogy egy a témát alapvetően nem érdeklő embert, sikerül egy kis tanulásra ösztönözni, pusztán azért, mert „jó csaj” volt a képen és ő emiatt odakattintott.

Hasznos
Ez most viccesnek tűnhet, de tudományosan is „bizonyított”, hogy az emberek akkor vannak a teljesítőképességük csúcsán (a flow állapotában), amikor koncentráltak, és szexuálisan egy kicsit fel vannak izgulva. Így a nők látványa, időnként nem, hogy elvonja a figyelmet, meg komolytalanná teszi a videót, hanem még sokszor segít is a befogadásban/megértésben.


Akiket viszont zavar az ilyesmi, azoktól természetesen bocsánatot kérek, nem akarok senkit megbántani. Remélem egy ilyen apróság senkit nem fog felháborítani. Amennyiben viszont mégis, az örüljön: ugyanis a képeknek köszönhetően valószínű soha nem fogok a videókon pénzt keresni, ráadásul tudományos körökben sem fog valószínű soha publicitást kapni.

Elnézést a “férfi szemszögből” való megközelítésért, de úgy gondolom a “női látásmód” ilyen szempontból történő manipulálását 1. nem tudnám megtenni 2. nem is kell megtenni, hiszen a nők ezen a téren fényévekkel előttünk járnak.